Šviežių kopūstų apkepas, arba „balandėliai“ kitaip
Jums reikės:
- 300 g., Biovelos keptų Mamos kukuliukų ar kotletų;
- 500 ml., pieno arba mėsos sultinio;
- 30 g., miltų;
- 40 g., sviesto;
- 1 kopūsto galva;
- 1 arbat. šaukšt. tirštinto pieno;
- Druskos, baltųjų pipirų;
- Muskato riešuto.
- Kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje, įberkite cukraus ir įpilkite šiek tiek acto.
- Į kopūsto lapą įsukite Biovelos kukuliuką arba kotletuką.
- Išteptą sviestu kepimo indą išklokite pomidorų riekelėmis, sudėkite suktinukus ir užklokite dar vieną sluoksnį pomidorų riekelių.
- Ant paruošto kepti patiekalo užpilkite iš sviesto, miltų ir pieno paruošto Bešamelio padažo, paskaninkite muskatu.
- Troškinkite orkaitėje 25 min. Vietoje pomidorų puikiai tiks pomidorų padažo ir grietinėlės užpilas.
Karštas patiekalas skaniausias su virtomis bulvėmis, o šaltas – su mūsų siūlomais padažais.