Biovela Utenos mėsa

Tiršta moliūgių sriuba su vištienos kepsneliais ir špinatais

Jums reikės:

  • 300 g vištienos filė kepsnelių arba Biovelos keptų Mamos kukuliukų
  • 1 nedidelio moliūgo
  • 2 saujų susmulkintų špinatų
  • Saujelės saulėgrąžų
  • Šaukšto sviesto
  • Kelių baziliko lapelių, petražolių, krapų
  • Druskos, pipirų
  • Trupučio grietinėlės patiekiant
  • Moliūgo minkštimą išvirkite su trupučiu druskos, pipirų ir sviesto. Išvirtą sutrinkite smulkintuvu.
  • Moliūgų tyrę sultiniu praskieskite iki tokio tirštumo, kokį labiausiai mėgstate. Tuomet sudėkite pjaustytus špinatus, kukuliukus ar vištienos kepsniukus.
  • Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir trupučiu pakepintų saulėgrąžų. Rudenį, kai jau galėsime džiaugtis savais moliūgais, vietoj puodo panaudokite patį moliūgą.
  • Nupjaukite moliūgo viršūnę, kurią vėliau panaudosite kaip dangtį. Moliūgą išgremžkite.
  • Į moliūgo vidų sudėkite jo minkštimą su sviestu, druska ir pipirais. Užpilkite sultiniu. Uždėkite nupjautą viršūnėlę ir pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę 30 min.

Pabandykite ir maloniai nustebsite, kokia gali būti gardi Biovelos Mamos kukuliukų sriuba moliūge!