„BIOVELA Group“ pirmoji Lietuvoje pristato lietuvišką kiaulieną, užaugintą be antibiotikų


Didžiausia mėsos perdirbimo įmonių grupė Baltijos šalyse „BIOVELA Group“, reaguodama į besikeičiančius vartotojų poreikius, rinkai pristato lietuvišką kiaulieną, užaugintą be antibiotikų. „BIOVELA Group“ generalinis direktorius Žilvinas Lenktaitis pabrėžia, kad šiuo sprendimu siekiama ne tik užtikrinti nepriekaištingą produkcijos kokybę, bet ir patenkinti augantį vartotojų poreikį vietiniams, sveikatai palankesniems maisto pasirinkimams.

Dėmesys vartotojų lūkesčiams

„BIOVELA Group“ daugiau nei 30 metų tiekia aukščiausios kokybės lietuvišką kiaulieną, nuolat investuodama į technologines inovacijas. Praėjusių metų rudenį Utenoje atidarius didžiausio pajėgumo kiaulių skerdyklą Baltijos šalyse ir optimizavus gamybos procesus, sukurtas tiekimo modelis, užtikrinantis trumpiausią kelią nuo ūkio iki parduotuvių lentynų.

Pasak „BIOVELA Group“ generalinio direktoriaus Žilvino Lenktaičio, tai leidžia išlaikyti produkcijos šviežumą, įgyjant svarbų konkurencinį pranašumą, ypač prieš kaimyninių šalių produkciją.

„Šiandien vartotojai vis dažniau renkasi sveikatai palankesnį maistą, todėl pirmieji Lietuvoje pristatome lietuvišką kiaulieną, užaugintą be antibiotikų. Rinkdamiesi tokią mėsą, vartotojai gali būti tikri, kad jų stalą pasiekia produktas be antibiotikų likučių, galinčių sutrikdyti žarnyno mikroflorą, sukelti alergines reakcijas ar prisidėti prie lėtinių uždegimų. Be to, mažinant nereikalingą antibiotikų naudojimą ūkiuose, prisidedama prie pasaulinės kovos su atsparumo antibiotikams problema – kuo mažiau antibiotikų naudojama, tuo efektyvesni jie išlieka tada, kai iš tiesų reikia gydymo. Galiausiai, tvarus ūkininkavimas be antibiotikų ne tik užtikrina aukštos kokybės mėsą, bet ir sumažina neigiamą poveikį aplinkai, kuriant ją švaresnę ir sveikesnę ateities kartoms“, – teigia Ž. Lenktaitis.

Užtikrintas kokybės garantas

Esant ligoms, antibiotikų vartojimas yra privalomas pagal gyvūnų gerovės nuostatas, tačiau skerdžiant, jie gali būti apdorojami tik tada, kai antibiotikai visiškai pasišalina iš organizmo. Nors mėsoje antibiotikų pėdsakų nebūna, gali išlikti bakterijos, kurios mutavo dėl jų poveikio.

Ženklas „Užauginta be antibiotikų“ yra patikimas kokybės rodiklis, garantuojantis, kad kiaulės buvo auginamos be antibiotikų, o visa gamybos grandinė – nuo auginimo iki galutinio produkto – kruopščiai valdoma. Su Lietuvos ūkiais bendradarbiaujantis „BIOVELA Group“ pirkimų direktorius Laimonas Girgždas papildo, jog tokie gyvūnai per visą gyvenimą nebuvo gydomi antibiotikais, užtikrinant natūralumą ir mažinant atsparumo antibiotikams riziką.

„Tuo tarpu kiauliena be antibiotikų reiškia, kad antibiotikais gydytos kiaulės yra skerdžiamos tik išlaukus būtinojo termino, per kurį antibiotikai pasišalina iš organizmo. Tiesa, tai nesuteikia garantijos, kad gyvūnas nebuvo jų paveiktas viso gyvenimo metu“, – skirtumą pabrėžia L. Girgždas.

Bendradarbiauja su lietuviškais ūkiais

Bendradarbiaujant su tiekėju, „BIOVELA Group“ įgyvendino nuoseklų procesą: patvirtinta auginimo programa, kontrolės taškai bei vertinimo kriterijai. Taip pat įdiegti mechanizmai, užtikrinantys, kad į skerdyklą patektų tik aukščiausius kokybės standartus atitinkantys gyvuliai. Šiuo žingsniu siekiama prisidėti prie Lietuvos kiaulininkystės plėtros, skatinant inovatyvius ūkininkavimo metodus ir gerinant gyvulių auginimo sąlygas – projektas orientuotas į tvarios ir etiškos gamybos principus. Taip pat norima didinti sektoriaus konkurencingumą tiek vietinėje, tiek tarptautinėje rinkoje. „Pernai atidarę didžiausio pajėgumo kiaulių skerdyklą Baltijos šalyse, siekiame užtikrinti vietos ūkiams stabilią paklausą ir pardavimų kanalą. Šiemet, didindami lietuviškos kiaulienos vertę, pristatome ir naują produkcijos liniją, užaugintą be antibiotikų, tikintis, kad tai paskatins ūkius investuoti į tvaresnę ir etiškesnę gyvulininkystę“, – pabrėžia „BIOVELA Group“ generalinis direktorius. Aukščiausios kokybės lietuviškos kiaulienos, užaugintos be antibiotikų, pirkėjai jau gali rasti ilgametės „BIOVELA Group“ partnerės „Maxima“ parduotuvėse, sveriamos mėsos skyriuje.

GYVULIŲ SUPIRKIMAS
Tel.: +370 620 33 544

GAMYBINIS PADALINYS
BIOVELA–UTENOS MĖSA, UAB
Juridinio asmens kodas: 284268020
PVM mokėtojo kodas: LT842680219
Adresas: Pramonės g. 4, 28216, Utena
Tel.: +370 389 63504
Faks.: +370 389 69060
El. p.: info@biovela.lt
AB SEB bankas
LT977044060002613957

BIOVELA TRADE COMPANY, UAB
Juridinio asmens kodas: 302845156
PVM mokėtojo kodas: LT100007154814
Adresas: Viršuliškių skg.34-1,Vilnius.
El. p.: btc@biovela.lt
AB SEB bankas
LT627044060007845700

FIZINĖS PARDUOTUVĖS

Vilniaus raj.
Mokyklos g.6.Dūkštų k.
Tel.: +370 685 77152
El. p.: btcdukstos@biovela.lt
Utena
Pramonės g. 4
Tel.: +370 620 22246
El. p.: btcutena@biovela.lt
Trakų raj.
Vilniaus g. 11, Rykantų k.
Tel.: +370 652 37248
Elektrėnų sav.
Liepų g. 4, Gilučių k.
Tel.: +370 612 00884
El. p.: btcgiluciai@biovela.lt

PAGRINDINIS OFISAS
BIOVELA GROUP, UAB
Juridinio asmens kodas: 302817160
PVM mokėtojo kodas: LT100007157617
Adresas: Viršuliškių skg. 34, Vilnius 05132
Tel.: +370 5 2461280
El. p.: info@biovela.lt
AB SEB bankas
LT197044060001668932

SIA BIOVELA
Juridinio asmens kodas: 40003588006
PVM mokėtojo kodas: LV40003588006
Adresas: Dzirnieku iela 24, Mārupe, Rīgas raj., LV-2167, Latvija
Tel.: +371 67625794
Faks.: +371 67625060
El. p.: info@biovela.lv
Banka: SEB Bank AS
Konta Nr. LV23UNLA0050012898430
SWIFT: UNLALV2X