BIOVELA kviečia kurti naujas tradicijas ir kovo 14-ąją minėti Steikų dieną
Ar žinojote, kad kovo 14-ąją švenčiama Steikų diena? Nors steikai ypač mylimi amerikiečių, turbūt nustebsite sužinoję, jog šis terminas iš tikrųjų turi skandinaviškas šaknis. Skandinaviškas žodis „steik“, reiškiantis storą mėsos gabalą, skirtą kepti ar skrudinti, atsirado maždaug XV a. viduryje. Ilgainiui šis terminas virto šiuolaikiniu anglišku „steak“.
BIOVELA kviečia kurti naujas tradicijas ir minėti Steikų dieną drauge su artimais žmonėmis. Juk tai dar viena puiki proga pasimėgauti skaniu maistu ir gera kompanija, nesvarbu, ar tai jūsų antroji pusė, šeimos nariai, draugai ar kolegos. Gaminimas kartu suartina ir suteikia gerų emocijų, o skani vakarienė ar pietūs papildo dopamino atsargas.
Tam, kad kepsniai pavyktų tobulai, dalinamės keliais naudingais patarimais, kaip geriausiai paruošti mėsą steikui.
Pirmiausia išsirinkite kokybišką mėsą
Galite žinoti visas taisykles ir jų griežtai laikytis, tačiau jei mėsa nebus kokybiška, niekaip negausite trokštamo rezultato.
Jei nenorite rizikuoti, neprašausite pasirinkę BIOVELA sausai brandintos jautienos antrekotą – garantuojame, kad su BIOVELA steiku patiekalą paruošite lyg geriausiame restorane.
Išimkite ir palaikykite mėsą kambario temperatūroje
Pirmiausia – visada išimkite mėsą iš vakuuminės pakuotės ir padėkite ant popierinės servetėlės. Taip mėsą kambario temperatūroje laikykite bent 20 minučių. Tuomet kepsniai iškeps gerokai tolygiau ir skaniau, nes servetėlė sugers išsiskyrusias mėsos sultis, o kepimo proceso metu tai leis lengviau pasiekti norimą kepsnio temperatūrą bei iškepimo lygį.
Nepamirškite nusausinti mėsos
Jautienos kepsnius geriausia kepti storo pado ketaus keptuvėse. Jei tokios neturite, tuomet naudokite aliejų – į turimą keptuvę įpilkite šlakelį, jis padės stabilizuoti temperatūros pokyčius.
Nepamirškite, jog į keptuvę reikia dėti tik gerai nusausintą mėsą. Kitu atveju, kepsnys keptuvėje troškinsis, kol išgaruos mėsos sultys. Tai svarbus žingsnis, kuris daro įtaką iškeptos mėsos struktūrai ir net gali sugadinti bendrą valgymo malonumą.
Prieskoniai – kai mažiau yra daugiau
Kalbant apie prieskonius ir steiką, čia galioja taisyklė, kai mažiau yra daugiau. Todėl siekiant išgauti tobulą skonį jums pakaks druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Brandinta jautiena jau pasižymi charakteringu skoniu, todėl jį tereikia šiek tiek pabrėžti. Tai padeda padaryti ne tik truputėlis prieskonių, bet ir įvairios daržovės ar padažai.
Tiesa, nepamirškite, jog druska pagardinti kepsnį galite prieš kepdami, tačiau pipirus vertėtų berti tik ant jau iškeptos mėsos.
Truputį palaukite
Iškepus kepsnį svarbu šiek tiek luktelti – padėkite jautieną ant švarios popierinės servetėlės ir palikite taip bent porai minučių. Tuomet kepsnys įgauna visus papildomus skonius, todėl prieš patiekiant ir skanaujant labai svarbu nepraleisti šio žingsnio.
Beje, kol laukiate, galite kepsnį minimaliai pagardinti papildomais prieskoniais pagal savo skonį – labai tiks šiek tiek rūkytos paprikos prieskonių ar džiovinti čili pipirai.
Pagaminkite padažą toje pačioje keptuvėje
Jokiu būdu neišpilkite aliejaus ir mėsos sulčių iš keptuvės – juk tai puikus pagrindas gardžiam padažui. Šlakelis raudono vyno, balzamiko acto kremo bei šiek tiek sviesto ir turite puikų padažą. Viską sudėkite į karštą keptuvę, kurioje prieš tai kepėte kepsnį, ingredientus pakepkite kelias minutes, kol nugaruos.
O geriausia dalis, jog pasinaudojus šiais patarimais, neteks daug laiko praleisti virtuvėje ir galėsite visi drauge mėgautis gardžiais steikais bei kokybišku laiku kartu.
Produktai
PAGRINDINIS OFISAS
BIOVELA GROUP, UAB
Juridinio asmens kodas: 302817160
PVM mokėtojo kodas: LT100007157617
Adresas: Viršuliškių skg. 34, Vilnius 05132
Tel.: +370 5 2461280
El. p.: info@biovela.lt
AB SEB bankas
LT197044060001668932
GAMYBINIS PADALINYS
BIOVELA–UTENOS MĖSA, UAB
Juridinio asmens kodas: 284268020
PVM mokėtojo kodas: LT842680219
Adresas: Pramonės g. 4, 28216, Utena
Tel.: +370 389 63504
Faks.: +370 389 69060
El. p.: info@biovela.lt
AB SEB bankas
LT977044060002613957
BIOVELA TRADE COMPANY, UAB
Juridinio asmens kodas: 302845156
PVM mokėtojo kodas: LT100007154814
Adresas: Viršuliškių skg.34-1,Vilnius.
El. p.: btc@biovela.lt
AB SEB bankas
LT627044060007845700
Parduotuvės:
Mokyklos g.6.Dūkštų k.Vilniaus raj. +370 685 77152
Pramonės g.4.Utena +370 620 22246
Vilniaus g.11.Rykantų k.Trakų r. +370 652 37248
Liepų g.4.Gilučių k.Ekektrėnų sav. +370 612 00884
SIA BIOVELA
Juridinio asmens kodas: 40003588006
PVM mokėtojo kodas: LV40003588006
Adresas: Dzirnieku iela 24, Mārupe, Rīgas raj., LV-2167, Latvija
Tel.: +371 67625794
Faks.: +371 67625060
El. p.: info@biovela.lv
Banka: SEB Bank AS
Konta Nr. LV23UNLA0050012898430
SWIFT: UNLALV2X