Lietuviškai jautienai – tarptautinis pripažinimas: aukso ir sidabro medaliai „World Steak Challenge“ konkurse
„BIOVELA Group“ iškovojo prestižinius aukso ir sidabro medalius tarptautiniame „World Steak Challenge 2024“ konkurse. Aukso medalis skirtas 32 parų sauso brandinimo jautienos antrekotui, o sidabrą pelnė 36 paras sausai brandinta jautienos nugarinė.
„Šie laimėjimai patvirtina mūsų siekį visą veiklą ir produkciją sieti su geriausia kokybe. Didžiuojamės, kad mūsų pagaminti sauso brandinimo jautienos kepsniai atnešė tokią svarbią pergalę visai šaliai. Tai reikšmingas įvertinimas ne tik mums, bet ir visam galvijininkystės sektoriui – pirmą kartą lietuviška jautiena nugalėjo tokiame konkurse“, – pabrėžia Audrius Kantauskas, „BIOVELA Group“ generalinis direktorius.
Lietuviškos jautienos kokybės įvertinimas
Konkursas „World Steak Challenge“ laikomas didžiausiu ir reikšmingiausiu jautienos konkursu pasaulyje. Kasmet apdovanojimuose varžosi šimtai dalyvių – gyvulių augintojų bei jautienos produkcijos gamintojų iš viso pasaulio. Šiemet konkurso komisiją sudarė daugiau kaip 90 nepriklausomų gyvulininkystės industrijos ekspertų, vertinusių pateiktų produktų kokybinius kriterijus: skonį, tekstūrą, švelnumą, vizualinį patrauklumą ir pan. Taip pat didelis dėmesys skirtas tvarumui.
Šiemet pirmą kartą į laimėtojų sąrašą pateko ir Lietuvos vardas. „BIOVELA Group“ atsidūrė greta tūkstančius tonų galvijų užauginančių ir gilias jautienos vartojimo tradicijas puoselėjančių valstybių, tokių kaip JAV, Argentina, Australija, Naujoji Zelandija, Urugvajaus, Ispanija, Vokietija, Japonija ir kitų.
Susumavus komisijos narių balus, du medaliai buvo skirti lietuviškos jautienos kepsniams: aukso medalį pelnė 32 parų sauso brandinimo jautienos antrekotas, o sidabrą laimėjo 36 paras sausai brandinta jautienos nugarinė. Abu apdovanoti produktai buvo pagaminti iš holšteinų veislės galvijų mėsos.
Pažangiausios sauso brandinimo technologijos
„BIOVELA Group“ nuolat investuoja į pažangias technologijas ir diegia inovacijas, didinančias ne tik gamybinius pajėgumus, bet ir gerinančias produkcijos kokybę.
„Džiugu, kad praėjusiais metais atidaryta sauso brandinimo kamera su Himalajų druskos siena suteikia galimybę kurti tokius jautienos produktus, kurie ne tik atitinka, bet ir pranoksta tarptautinius standartus, laimi apdovanojimus“, – sako generalinis direktorius.
Lapkričio 11 d. Londone vyks iškilmingas konkurso „World Steak Challenge“ laimėtojų apdovanojimas ir bus paskelbtas „Geriausias pasaulio steikas 2024“.
Produktai
PAGRINDINIS OFISAS
BIOVELA GROUP, UAB
Juridinio asmens kodas: 302817160
PVM mokėtojo kodas: LT100007157617
Adresas: Viršuliškių skg. 34, Vilnius 05132
Tel.: +370 5 2461280
El. p.: info@biovela.lt
AB SEB bankas
LT197044060001668932
GAMYBINIS PADALINYS
BIOVELA–UTENOS MĖSA, UAB
Juridinio asmens kodas: 284268020
PVM mokėtojo kodas: LT842680219
Adresas: Pramonės g. 4, 28216, Utena
Tel.: +370 389 63504
Faks.: +370 389 69060
El. p.: info@biovela.lt
AB SEB bankas
LT977044060002613957
BIOVELA TRADE COMPANY, UAB
Juridinio asmens kodas: 302845156
PVM mokėtojo kodas: LT100007154814
Adresas: Viršuliškių skg.34-1,Vilnius.
El. p.: btc@biovela.lt
AB SEB bankas
LT627044060007845700
Parduotuvės:
Mokyklos g.6.Dūkštų k.Vilniaus raj. +370 685 77152
Pramonės g.4.Utena +370 620 22246
Vilniaus g.11.Rykantų k.Trakų r. +370 652 37248
Liepų g.4.Gilučių k.Ekektrėnų sav. +370 612 00884
SIA BIOVELA
Juridinio asmens kodas: 40003588006
PVM mokėtojo kodas: LV40003588006
Adresas: Dzirnieku iela 24, Mārupe, Rīgas raj., LV-2167, Latvija
Tel.: +371 67625794
Faks.: +371 67625060
El. p.: info@biovela.lv
Banka: SEB Bank AS
Konta Nr. LV23UNLA0050012898430
SWIFT: UNLALV2X